Nestpress Nyomda: ofszetnyomás, digitális nyomtatás

Nestpress Nyomda

 

1116 Budapest,
XI. ker. Vegyész u. 19.
Tel.: 06 20 944 7676
Nyitva: 8-16 óra

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Okostelefon tulajdonosok elérhetőségünket az alábbi kódból is beolvashatják:

nyomda, nestpress nyomda

budapesti nyomda, katalógus nyomda, könyv nyomda, levélpapír nyomda, Nestpress nyomda, névjegykártya nyomda, plakát nyomda, prospektus nyomda, puzzle nyomda, szórólap nyomda, katalógusnyomda, könyvnyomda, levélpapírnyomda, névjegykártyanyomda, plakátnyomda, prospektusnyomda, szórólapnyomda, játékkártyanyomda, borítéknyomda

A névjegykártya nyomtatás előtt mindenképpen azt érdemes szem előtt tartania, hogy sok ember ennek a néhány négyzetcentiméternyi papírnak az alapján fogja megítélni Önt vagy az Ön vállalkozását.

Nyomdánkhoz a leggyakrabban magazin nyomatás és újság nyomtatás árajánlat kérések futnak be. Mivel cégünk megrendelései között rendszeresen szerepelnek ilyen munkák, ezért ha Ön a jövőben magazin nyomtatás vagy újság nyomtatás megrendelését tervezi, érdemes figyelembe vennie az alábbi szempontokat.

Napjainkban egyre divatosabb a digitális nyomda. De vajon mik azok az előnyei, amelyek a digitális nyomda szolgáltatásait a hagyományos ofszet nyomda eljárással szemben versenyképessé teszik? Erre szeretnék választ adni ebben a rövid írásban.

Mekkora méretig használható a digitális nyomda?

A digitális nyomda (ha csak nem széles formátumú nyomtatásról van szó) általában A3 méretig képes nyomdai termékek előállítására. Ez a méret akkora, mint ha Ön vesz két darab „normál” (A4) nyomtató papírt, és hosszanti oldala mentén összeilleszti azokat.

Ha Ön egy nyomdai kiadványt szeretne készíteni, a nyomdai árak felmérésére a legjobb módszernek az tűnik, ha bekér több árajánlatot több nyomdától.

A különböző árajánlatok azonban csak akkor összehasonlíthatók, ha a nyomdai árak kalkulálásánál teljesen azonos szempontokat alkalmaztak. Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen tényezők határozzák meg a nyomda árak kialakítását? Ezek közül a legfontosabbakat szeretném most bemutatni Önnek.

Ha Ön egy prospektus nyomdai megrendelésével szeretné elősegíteni termékei értékesítését, akkor érdemes átgondolnia, hogy egy ilyen kiadvány milyen szerepet tölt be cége életében.

Nyilván nem mindegy a prospektus tartalma. Gyenge minőségű, rossz fotókkal ma már nem sokra megy, ez inkább elriasztja, mint vonzza az ügyfeleket.  A prospektus nyomdai munkáinak költsége mellett a megfelelő fotózás lehet, hogy eltörpül, mégis sokat emel a kiadvány végső színvonalán.

Tapasztalataink szerint, ha szórólap nyomtatás szükséges, a legtöbb cég csak annak árát tartja szem előtt. Amikor azonban a szórólap felhasználásra kerül, hatásossága nagy mértékben függ attól, hogy a szórólap nyomtatás során milyen alapanyagot, technológiát használtak fel. Mostani cikkünkben abban szeretnénk segíteni, hogyan teheti cége szórólapját sokkal hatásosabbá.

A modern eljárásoknak köszönhetően vidéki megrendelő esetén sem sokat számít már, hogy egy nyomda Budapest területén van-e, vagy ugyanabban a városban, ahol az ügyfél.

Az internet széles körű elterjedésének hála, egy nyomda Budapest régiójából vagy Magyarország egész területéről is képes fogadni bármilyen megrendelést.

A nyomda legfontosabb szerepe a sokszorosítás. Mindegy, hogy névjegykártyáról, óriásplakátról, magazinról, játékkártyáról, füzetről, könyvről, szórólapról vagy dossziéról van szó, a nyomda szerepe az, hogy egy megfelelő formátumban elkészített forrásból meghatározott számú végterméket állítson elő.
A modern digitális nyomda eljárások alkalmazásával ugyan egyetlen könyv vagy füzet előállítása is gazdaságosan megoldható, de a legtöbb esetben több száz vagy több ezer termék sokszorosításáról beszélünk. Mint minden ismétlődő folyamatnál, a nyomda esetében is fontos, hogy milyen pontossággal, milyen precizitással megy végbe a végtermék előállítása.

A világ egyik legnagyobb, közel 80 éves rost- és papírgyártó cégének, a Sappi-nak The Paper Making Process című közel 14 perces videofilmje teljes képet ad a mai környezetkímélő papírgyártás technológiáról: a fenntartható erdőgazdálkodásból eredő rönkfától a kész nyomdai papírig. Az átlagos érdeklődő, és a részletek iránt is érdeklődő papír- és nyomdaipari szakember is bővítheti tudását a film megtekintésével.

Ezeket a papírokat garnitúránként töltjük ki, pl. szállítólevelek, kézi kitöltésű számlák a szokásos felhasználása.