Nestpress Nyomda: ofszetnyomás, digitális nyomtatás

Nestpress Nyomda

 

1116 Budapest,
XI. ker. Vegyész u. 19.
Tel.: 06 20 944 7676
Nyitva: 8-16 óra

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Okostelefon tulajdonosok elérhetőségünket az alábbi kódból is beolvashatják:

nyomda, nestpress nyomda

budapesti nyomda, katalógus nyomda, könyv nyomda, levélpapír nyomda, Nestpress nyomda, névjegykártya nyomda, plakát nyomda, prospektus nyomda, puzzle nyomda, szórólap nyomda, katalógusnyomda, könyvnyomda, levélpapírnyomda, névjegykártyanyomda, plakátnyomda, prospektusnyomda, szórólapnyomda, játékkártyanyomda, borítéknyomda

budapesti nyomda, katalógus nyomda, könyv nyomda, levélpapír nyomda, Nestpress nyomda

Ragasztókötés (Hot-melt ragasztóval)

A NestPress nyomda vállalja más nyomdákban előkészített könyvtestek beakasztását, és készre vágását akár 1 db-tól is. Digitális nyomdáknak is tudunk kötni.

Adhatják a nyomott könyvtestet és mi a borítót is kinyomhatjuk, fóliázhatjuk és a kész könyvet tudja átvenni akár másnap.

Horizon automata borítófelrakós gépünk van, mely a nyitó- és záró bígelést is elvégzi egymenetben. Füles is lehet a borító, vagy fekvő A/4 méretű,

max. nyitott borítóméretünk kb. 60x32 cm.

Gerincvastagság: 1-50 mm! 

 

Mi a ragasztókötés?
A ragasztókötéssel készült könyvek kötegbe rakott nyomtatott lapokból vagy nyomtatott ívekből állnak. A borító burkolja be azokat a lapokat, amelyeket belívnek is nevezünk.
Miért érdemes ragasztókötést választani?
Olcsó megoldás, mégis vonzó, letisztult, professzionális megjelenést és tartósságot biztosít.
Milyen típusú könyvek ragasztókötésűek?
Leginkább a szabványos méretű papírborítású könyvek esetén érdemes a ragasztókötést használni.
Hogyan készül a ragasztókötés?
• A tördelt szöveget ívek vagy dupla lapok kötegébe (könyvtest) rendezzük. Ezek a lapok jelentik a könyv úgynevezett belívét. Ezek a belív kötegek kerülnek a könyvkötőbe.
• A belív kötegeket szorosan összefogjuk a ragasztandó éllel lefelé, majd a megfelelő pozícionálás után forgó pengék között futtatjuk át (ez frézelésként is ismert). Ez a ragasztandó élt érdessé teszi a jobb tapadás érdekében, és a hajtásokat eltávolítja a belívről.
• A lapokat még mindig összeszorítva, a belív frézelt élét egy forró ragasztóval bevont görgő fölött mozgatjuk el, majd rárakjuk a borítót. A borítólapok általában hornyolva (vagy másként bígelve) és laminálva kerülnek a könyvkötő egységbe, úgy beállítva, hogy fogadni tudják a belív kötegeket.
• A folyamat befejezéseképpen körülvágjuk a könyvet.
Tipp a Nestpress nyomdától: A borító laminálása/UV lakkozása jelentősen növeli a tartósságot.