Nestpress Nyomda: ofszetnyomás, digitális nyomtatás

Nestpress Nyomda

 

1116 Budapest,
XI. ker. Vegyész u. 19.
Tel.: 06 20 944 7676
Nyitva: 8-16 óra

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Okostelefon tulajdonosok elérhetőségünket az alábbi kódból is beolvashatják:

nyomda, nestpress nyomda

budapesti nyomda, katalógus nyomda, könyv nyomda, levélpapír nyomda, Nestpress nyomda, névjegykártya nyomda, plakát nyomda, prospektus nyomda, puzzle nyomda, szórólap nyomda, katalógusnyomda, könyvnyomda, levélpapírnyomda, névjegykártyanyomda, plakátnyomda, prospektusnyomda, szórólapnyomda, játékkártyanyomda, borítéknyomda

A nyomda szerepe a kiadványok elkészítésében

A nyomda szerepe a kiadványok elkészítésében A nyomda szerepe a kiadványok elkészítésében

A nyomda legfontosabb szerepe a sokszorosítás. Mindegy, hogy névjegykártyáról, óriásplakátról, magazinról, játékkártyáról, füzetről, könyvről, szórólapról vagy dossziéról van szó, a nyomda szerepe az, hogy egy megfelelő formátumban elkészített forrásból meghatározott számú végterméket állítson elő.
A modern digitális nyomda eljárások alkalmazásával ugyan egyetlen könyv vagy füzet előállítása is gazdaságosan megoldható, de a legtöbb esetben több száz vagy több ezer termék sokszorosításáról beszélünk. Mint minden ismétlődő folyamatnál, a nyomda esetében is fontos, hogy milyen pontossággal, milyen precizitással megy végbe a végtermék előállítása.

Nézzük meg például egy könyv előállításának folyamatát. A nyomda 500 vagy 1000 könyv előállításánál nem a digitális fénymásolóknál elterjed A4-es méretű papírlapokat használja, hanem ennél sokkal nagyobb papíríveket. Az SRA3-as papírív mérete 320×450 mm, de lehet nagyobb, B3 is, mely 350x500 mm. A nyomda az előkészítés folyamán a kiadvány lapjait úgy helyezi el a nagy méretű lapon, hogy minél gazdaságosabb legyen a művelet, vagyis minél kevesebb legyen a szemétbe kerülő papír. Így csökkenthető a hulladék mennyisége, ami olcsóbb terméket eredményez és egyben óvja a természetet is a túlzott papír felhasználás hatásaitól.
A nyomott íveket a nyomda méretre vágja, sorrendbe rendezi, hajtja, összeragasztja vagy tűzi.
Nem mindegy, hogy a nyomda a munkafolyamatok során milyen pontossággal dolgozik. A könyv oldalain a szöveg ugyanis a munkafolyamat apró eltérései miatt feljebb vagy lejjebb kerülhetnek. Így előfordulhat, hogy egyes oldalakon egyes margók kisebbek vagy nagyobbak lesznek. Ez a kiadvány esztétikai értékét leronthatja.
A kiadványszerkesztést végző személynek figyelembe kell venni a nyomda munkafolyamatainak pontosságát. A margók, szegélyek, képkeretek meghatározásánál nem mindegy, hogy 1 vagy 3 milliméter (esetleg még ennél is nagyobb) tűréssel kell dolgozni.

A nyomda akkor végzi jól a munkáját...

ha az elképzeléseknek megfelelő, esztétikus, vonzó színekkel készített nyomda termék kerül a vevő, olvasó kezébe, melynek magában hordozza a jellegzetes nyomda „illatát”, mely kiemeli az internetes tartalmak tengeréből.

Kérjen árajánlatot kiadványa elkészítéséhez. Az árajánlat oldal eléréséhez kattintson ide!