Nestpress Nyomda: ofszetnyomás, digitális nyomtatás

Nestpress Nyomda

 

1116 Budapest,
XI. ker. Vegyész u. 19.
Tel.: 06 20 944 7676
Nyitva: 8-16 óra

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Okostelefon tulajdonosok elérhetőségünket az alábbi kódból is beolvashatják:

nyomda, nestpress nyomda

budapesti nyomda, katalógus nyomda, könyv nyomda, levélpapír nyomda, Nestpress nyomda, névjegykártya nyomda, plakát nyomda, prospektus nyomda, puzzle nyomda, szórólap nyomda, katalógusnyomda, könyvnyomda, levélpapírnyomda, névjegykártyanyomda, plakátnyomda, prospektusnyomda, szórólapnyomda, játékkártyanyomda, borítéknyomda

A nyomda árak legfontosabb meghatározó tényezői

A nyomda árak legfontosabb meghatározó tényezői A nyomda árak legfontosabb meghatározó tényezői

Ha Ön egy nyomdai kiadványt szeretne készíteni, a nyomdai árak felmérésére a legjobb módszernek az tűnik, ha bekér több árajánlatot több nyomdától.

A különböző árajánlatok azonban csak akkor összehasonlíthatók, ha a nyomdai árak kalkulálásánál teljesen azonos szempontokat alkalmaztak. Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen tényezők határozzák meg a nyomda árak kialakítását? Ezek közül a legfontosabbakat szeretném most bemutatni Önnek.

 

1. A nyomdai árak legmeghatározóbb tényezője: a papírköltség

Sokan úgy gondolják, hogy a nyomda árak legjelentősebb tényezője a papír. Ez van amikor így van, főként akkor, ha egy színű kiadvány készül. Színes nyomat esetén azonban más helyzet is előfordulhat (erről később lesz szó).

A papír kiválasztásánál nem mindegy annak vastagsága. A papír vastagságot gramm/m2 egységben adják meg. A papír árát azon túl azonban meghatározza annak felületi kialakítása, anyaga is. Nem mindegy, hogy fényes vagy matt, nem mindegy, hogy alkalmas-e bizonyos nyomdai műveletekben való alkalmazásra vagy sem.

2. Fekete fehér vagy színes nyomás

A nyomda árak második legfontosabb tényezője, hogy fekete fehér vagy színes nyomatot készíttet-e. Valójában ez a tényező bizonyos esetekben jobban meghatározza a kiadvány árát, mint maga a papírköltség. Miért van ez?

A színes nyomásnak van nyomdafesték költsége, ez is jelentős hatással lehet a nyomda árak alakulására. Ami ennél lényegesebb azonban az, hogy a színes nyomásnál egyrészt sokkal bonyolultabb a kiadvány előkészítése, mert 4 szín color nyomtatásával áll össze a teljes szín. Tehát 4 munkafolyamatot kell elvégeznünk egy helyett, ráadásul olyan precizitással, hogy a nyomtatott színek a milliméter töredékével se csússzanak el egymáshoz képest.

3. Kötészet

A nyomda árak harmadik fontos tényezője több oldalas kiadványok, könyvek, katalógusok, prospektusok esetén számít. A kötés lehet irkafűzés (tűzőkapocs), ragasztott kötés (ragasztókötött, paperback ) vagy cérnafűzés. Az sem mindegy, hogy a kiadvány puha vagy kemény borítást kap. Kérhet a borítóra fóliázást, ami növeli a kiadvány tartósságát, esztétikusabbá, de egyben drágábbá is teszi.

A fenti három tényező határozza meg leginkább a nyomda árak kialakítását. Azonban ne feledje: ezek a tényezők határozzák meg azt is, hogy a termék mennyire lesz vonzó, mennyire lesz kellemes kézbe venni azt.
Ha szeretne árat kérni nyomdai termékre, árajánlat kérő oldalunk eléréséhez kattintson ide…